Ήταν μια φορά και έναν καιρό μια πορτοκαλόπιτα...Την πορτοκαλόπιτα,την είχε φτιάξει μια καλή κυρία η Γ.....Θεία της υποφαινόμενης...Όταν η ατίθαση blogger την δοκίμασε έμεινε άφωνη κ την άλλη μέρα ζήτησε την συνταγή...Αν και η συνταγή άργησε μια αιωνιότητα και μία μέρα (οκ υπερβάλλω) έφτασε τελικά στο inbox....Μέχρι σήμερα η συνταγή της πορτοκαλόπιτας δεν χρησιμοποιήθηκε από την blogger και μαράζωνε στο παγωμένο κ απόκοσμο inbox....Έτσι μια ηλιόλουστη μέρα σαν αυτή η blogger θυμήθηκε την ξεχασμένη συνταγή,λυπήθηκε που την είχε αφήσει τόσο καιρό μόνη της στο άσχημο inbox και αποφάσισε να την χρησιμοποιήσει για το Πασχαλινό Τραπέζι...Είπε λοιπόν να την μοιραστεί και μαζί σας...Αλλά μην ανησυχείτε...ουδεμία πρόθεση υπάρχει να μεταμορφώσω το blog σε διαδικτυακό βιβλίο συνταγών.....Παρόλα αυτά.....
ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ!
Υλικά:
Χτυπάμε όλα τα υλικά σε ένα μπωλ.Αφού έχουμε βάλει τα φύλλα πλισέ στο ταψί του φούρνου ρίχνουμε το μείγμα από πάνω να πάει παντού.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 30'.
(ταψί 30cm X 32cm)
Για το σιρόπι:

Καλή επιτυχία...
υγ.Να την φτιάξεις οπωσδήποτε
υγ2.Ευχαριστώ την Μ. για την συνταγή και την Γ. για την εκτέλεση!
ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ!
Υλικά:
- 1πακέτο φύλλο κρούστας Κανάκη(απαραίτητα αυτή η μάρκα λέει...και όχι δεν παίρνει ποσοστά από τις πωλήσεις)
- 1ποτήρι καλαμποκέλαιο
- 1ποτήρι ζάχαρη
- 1γιαούρτι total (αλήθεια με έχει γεμίσει μάρκες)
- 5αυγά
- 2βανίλιες
- 1μπέικιν πάουντερ
- ξύσμα από 3 πορτοκάλια
- αν θέλουμε βάζουμε κ ένα φλιτζάνι χυμό
Χτυπάμε όλα τα υλικά σε ένα μπωλ.Αφού έχουμε βάλει τα φύλλα πλισέ στο ταψί του φούρνου ρίχνουμε το μείγμα από πάνω να πάει παντού.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 30'.
(ταψί 30cm X 32cm)
Για το σιρόπι:
- 2 1/2 ποτήρια ζάχαρη
- 2 1/2 ποτήρια νερό
- 1 βανίλια
- ξύσμα από ένα πορτοκάλι
Καλή επιτυχία...
υγ.Να την φτιάξεις οπωσδήποτε
υγ2.Ευχαριστώ την Μ. για την συνταγή και την Γ. για την εκτέλεση!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου